Bvo 160 m2 Inhoud 480m3

5 kamers, keuken, garage, dakterras



Een vrijstaande stadsvilla op een zelfbouwkavel

op het Steigereiland, IJburg in Amsterdam.

De woonkamer, ontworpen op de verdieping,

is op het zuiden georiënteerd. De keuken op

de begane grond kijkt uit op de tuin. Deze

ruimtes hebben grote openslaande ramen met

glas van vloer tot plafond. De woonkamer heeft

een loft-achtige atmosfeer gecreëerd. De

gemeenschappelijke ruimten zijn hoger dan de

privé vertrekken, de doorgangen zijn smal

gehouden. De route van buiten naar binnen is

zo duidelijk geleed. De woning is opgebouwd

uit kalkzandsteen met een blauwe buitengevel-

isolatie. De ruwhouten kozijnen en details

geven het huis een stoer karakter.

Toepassing van energiezuinige technieken,

warmtepomp met lage temperatuur vloer

verwarming, zonnepanelen, natuurlijke

ventilatie, hoge isolatiewaarden van dak, wand

en vloer, speciaal warmtewerend glas,

aandacht voor koudebrugdetails en orientatie.

De woning is levensloop bestendig,

aanpasbaar en uitbreidbaar. Het budget voor de woning was beperkt, waardoor er voor een groeistrategie gekozen is.

Energiesubsidie, projectsubsidie prov. N.-H zijn verleend.



 

‘Het blauwe huis’

et_cetera.html