Medisch centrum st Pieter is gelegen op de begane grond verdieping van een appartementsgebouw in de Maastrichtse wijk st Pieter. Het is een eerstelijns gezondheids-centrum met ruimte voor:

  1. -3 huisartsen met een praktijkondersteuner

  2. -2 fysiotherapeuten en oefenruimte

  3. -2 psychotherapeuten

  4. -1 podotherapeut.

Het ontwerp voor het interieur is op basis van een beperkt budget en ruimte met een groot pakket aan wensen tot stand gekomen. Leidraad bij het ontwerp zijn publicaties over healing colors en healing environment geweest. Dit is tot uitdrukking gekomen in de toepassing van de kleuren , de houten meubels en het speciaal ontworpen lichtplan. De glazen wanden zorgen enerzijds voor inzichtelijkheid voor de patient en anderzijds voor privacy bij gesprekken.


In het medisch centrum is een ventilatie-systeem toegepast met warmteterugwinning. De luchtverwarming/koeling, aangevuld met vloerverwarming vindt plaats middels een warmtepomp die gebruik maakt van omgevingslucht.

‘Medisch centrum st. Pieter’

et_cetera.html