Een ruime vrijstaande woonwerk woning op het Rieteiland-Oost, IJburg, Amsterdam
vloeroppervlak: 225 m2, inhoud: 700m2
begane grond: woonkamer, eetkamer, keuken, techniek sanitair. 1e verdieping: 3 slaapkamers, sanitair, techniek.  2e verdieping: werkkamer, spreekkamer, sanitair, zonneterras eigen opgang.

De traditionele opbouw van wonen op de beganegrond en slapen op de verdieping is gecompleteerd met een daarboven gelegen werkverdieping voor de thuiswerkende opdrachtgevers. De begane grond is aan de tuinzijde voorzien van een glazen gevel met grote schuifdeuren, zodat de bewoners optimaal van het uitzicht kunnen profiteren. De slaapverdieping is naar binnenzijde geopend, de buitenzijde meer gesloten. De werk-verdieping heeft rondom uitzicht. Open/gesloten/open.

De in eerlijke en duurzame materialen opgetrokken houtskeletbouw woning is voorzien van een warmtepomp en lage temperatuur vloerverwarming, natuurlijke ventilatie, hoge isolatiewaarden van dak wanden en vloer, speciaal warmtewerend glas, een sedum dak, aandacht voor koudebrug details en oriëntatie. Hierdoor is een comfortabele woning met een laag energiegebruik gerealiseerd.

 

‘Villa Rieteiland-oost’

et_cetera.html