De woning Weisz-Willems, Steigereiland (IJburg), Amsterdam
kavel: 120 m2, bvo: 180 m2 voetprint 6 x 11 m.

Een stadswoning in een rij, over vier bouwlagen helder georganiseerd:
Bg: entree, keuken, 1e verdieping: woonkamer,
2e verdieping: kinderen, 3e verdieping: ouders  
De verdiepingen zijn verbonden met rechte steektrappen. De open ruimten vernauwen zich in de verbindingen, de doorgangen spelen een belangrijke rol in de ruimtebeleving.
De gevels zijn van prefab beton, het binnen en buitenspouwblad, incl. isolatie is zijn geheel in de fabriek vervaardigd. Het grootste paneel is 13x2,4m. De gevel is onderdeel van de constructie en aan de vloeren vastgegoten.
De woning heeft een lage EPC. Er worden hoge isolatiewaarden gehaald, de wanden hebben een rc 4,5 en het dak rc 5,0. De woning is voorzien van zonnepanelen, een warmtepomp met boiler, lage temperatuur vloerverwarming, een wtw met hoog rendement (95%) ,een douche wtw, er zijn kozijnen met koudebrug onderbreking toegepast, glas met een hoge u-waarde, er is veel aandacht besteed aan de detaillering van de bouwdeelaansluitingen. Al het toegepaste hout is voorzien van FSC keurmerk. De gevelbetimmering is van Western red cedar, de trappen van Europees eiken. Er is voor de woning een energie subsidie en een subsidie duurzaam bouwen toegekend.


 

‘Woning Weisz-Willems’

et_cetera.html